ACCESUL LA SERVICII MEDICALE ȘI SOCIO-MEDICALE

03/10/2021
de catre Prunean Cristian

În contextul pandemiei Covid-19, partenerii proiectului ”Dezvoltare integrată în comunitatea marginalizată din Miercurea Sibiului” îi asigură pe beneficiarii proiectului precum și pe ceilalți cetățeni din comunitate că accesul la serviciile medicale de bază precum și la cele socio-medicale furnizate prin proiect se derulează conform planificărilor efectuate de către experții proiectului, cu respectarea măsurilor privind limitarea răspândirii Covid-19.

În acest sens, Miercuri, 31.03.2021, începând cu ora 08.30, beneficiarii proiectului sunt așteptați la sediul Asociației pentru Dezvoltarea Economiei Sociale - Fortunatis din Apoldu de Sus, nr. 112, pentru analize medicale GRATUITE (glicemie, trigliceride, TGO,TGP, uree, hemoleucograma, colesterol, bilirubina etc)

Principalele caracteristici ale serviciilor oferite sunt:

Servicii Medicale

În cadrul proiectului  sunt furnizate servicii medicale de specialitate în comunitate, respectiv 3 servicii - analize medicale de bază, consult medical de specialitate și medicina muncii pentru aproximativ 800 de persoane din grupul țintă. Fiecare membru al grupului țintă va beneficia de minim unul dintre serviciile medicale disponibile in proiect. Serviciile medicale  sunt subcontractate de solicitant către furnizori specializați de servicii medicale, care asigură aceste servicii în sistem ambulatoriu, prin echipe mobile de medici sau cabinete medicale mobile.

Servicii Socio - Medicale

In cadrul proiectului este furnizat un serviciu socio-medical, de kinetoterapie, pentru 100 de persoane din grupul țintă. Fiecare dintre aceștia va beneficia, în medie, de 6 ședințe de kinetoterapie, conform planului de tratament stabilit în cadrul primei întâlniri cu specialistul. Acest serviciu este subcontract către un furnizor specializat de servicii de kinetoterapie și sunt furnizate în prezent la domiciliu persoanelor din grupul țintă, iar ulterior, după asigurarea dotării cu echipamente și obținerea autorizațiilor necesare funcționării, vor fi furnizate în spațiile special amenajate din Centrul Multifuncțional de Asistență Integrată din Miercurea Sibiului.

 

 

Un articol elaborat în cadrul Campaniei pentru nediscriminare din cadrul proiectului ”Dezvoltare integrată în comunitatea marginalizată din Miercurea Sibiului”, Cod SMIS 115001.

”Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția Uniunii Europene sau a Guvernului României”