CRIS SHOP SRL

Denumire afacere: CRIS SHOP SRL

Nume si prenume Antreprenor: Albu Elena Cristina

Valoare ajutor de minimis: 109.250 lei

Descriere afacere:

Ideea de afacere a pornit de la nevoia rapida si facila de aprovizionare cu produse predominant alimentare, bauturi, tutun si alte marfuri de uz gospodaresc a populatiei din localitatea Dobîrca, parte componenta  a orasului Miercurea Sibiului, judetul Sibiu. Oferta locala de magazine/depozite care sa satisfaca necesitatile familiilor si gospodariilor din Dobîrca este foarte saraca. In localitatea Dobîrca exista un singur magazin cu produse predominant alimentare care nu satisface nevoile celor 750-800 de locuitori, fiind axat pe produse usor vandabile (cateva produse alimentare de baza: paine, mezeluri, oua etc) si o gama mica de produse nealimentare: detergenti, produse de curatenie etc) si cu adaosuri comerciale mari.

Planul  de afaceri pentru infiintarea si dezvoltarea magazinului nespecializat, propus pentru finanțare, cod CAEN 4711-Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun, va fi implementat in localitatea Dobîrca, judetul Sibiu, regiunea Centru. Reprezentantul legal al afacerii nou infiintate detine un spatiu adecvat desfasurarii activitatilor specifice unui magazin alimentar nespecializat.

Magazine alimentare rurale pot fi deschise, cu succes, in orice localitate care depaseste 500 de locuitori, dar cele mai tentante localitati pentru deschiderea unui magazin alimentar rural sunt cele cu circa 800-1000 de locuitori sau mai mult. Necesitatea unor asemenea magazine este evidenta, acesta fiind importante pentru satisfacerea unor nevoi de baza a tuturor locuitorilor din mediul rural.

Legat de marfurile pe care magazinul și le propune să le  comercializeze, pe langa produsele alimentare de baza - produsele de panificatie, lactate, carne, oua, mezeluri - si produsele alimentare auxiliare - conserve, dulciuri, bauturi racoritoare, bauturi alcoolice, cafea, tutun -  mai comercializeaza si marfuri nealimentare (detergent si produse pentru menaj) sau produse cosmetice.

Este adevarat ca in magazinele mari (ex: supermarketuri) din marile orase preturile produselor alimentare este mai mic, dar cand esti presat de timp sau cand trebuie sa cumperi putine produse nu este rentabil sa te deplasezi cativa zeci de kilometri intr-un astfel de centru comercial.

In consecinta, consideram oportuna infiintarea si dezvoltarea unei afaceri de tipul unui magazin nespecializat, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun.

Magazinul va fi amenajat și dotat cu echipamentele si materialele necesare in bune conditii a activitatilor specifice si a celor auxiliare, iar stocul de marfa se va asigura din surse financiare proprii.

Viziunea  firmei este de a incuraja publicul consumator de produse alimentare si nealimentare sa achizitioneze astfel de produce de la nivel local , contribuind in acest mod la dezvoltarea locala a comunitatii.

Misiune: Ne angajam sa oferim produse de calitate, manifestand respect fata de clientii nostrii. Vom atige acest obiectiv, demonstrand grija pentru starea de bine a clientilor nostri, precum si grija pentru lumea in care traim.

In viitorul apropiat societatea vizeaza prin dezvoltarea complexa  a serviciilor si a dotarilor, atragerea unui număr cât mai mare de clienti, de diferite categorii, din medii  sociale diferite  ( rural-urban, tara-strainatate cu venituri mici-medii si mari). Diversificarea serviciilor și dezvoltarea continua a personalului, o actualizare periodica a dotarilor, va determina eficienta, siguranta, creșterea cifrei de afaceri, a profitului, contribuindu-se astfel la dezvoltarea economica a firmei in paralel cu crestera calitatii serviciilor si cresterea gradului de multumire al clientului.

Valori:

  • Calitate. Firma noastra este pregatita pentru calitate.
  • Pragmatism. Furnizam doar produse care conteaza. Gandim solutii de valoare, durabile in timp.
  • Suntem inovativi, dar intelegem la fel de bine pragmatismul fiecarei afaceri.
  • Incredere. Afacerile recurente ne ajuta sa pastram preturile si nivelul de stres la un nivel decent. De aceea, increderea in parteneri este critica. Intelegem ca este un atribut foarte fragil si care poate fi dobandit doar prin confirmarea asteptarilor stabilite, de fiecare data.
  • Parteneriat. Credem in succesul reciproc – ca o lege in afaceri pe care o respectam. Castigarea increderii este doar un pas.
  • Flexibilitate. Fiecare afacere este diferita. In consecinta, ne adaptam gama de produse la oferta partenerilor nostri și la ceințele pieței.
  • Dezvoltare. Ne place sa crestem ca oameni si ca organizatie. Cunostintele sunt ceea ce ne fac valorosi. Incurajam in permanenta dezvoltarea oamenilor, prin training profesional sau crearea de echipe atat in interiorul organizatiei, cat si impreuna cu partenerii nostri. 
  • Simplitate. Facem tot ce trebuie pentru ca accesul la produsele și serviciile noastre sa fie cât mai usor.